Learn It!

Inici          Blog          Notícies          L’aula virtual

Aprenem junts?

Blog Learn It!

Ens capbussem al món dels videojocs!

Avui en aquest raconet, ens agradaria parlar sobre els videojocs, aquells elements tan importants amb qui passen tant de temps grans i petits!
No fa falta ser gaire eixerit per deduïr, mitjançant el propi nom, que els videojocs són jocs que requereixen d’un dispositiu que estigui connectat a (com a mínim) una pantalla.
Hi ha moltes companyies que avui en dia s’hi dediquen (Mohjang, Nintendo, Sega, Epic Games, Blizzard…) Però… sabem quin procés comporta el fet de crear videojocs?
Des de Learnit! Education Trainers, ens agradaria ensenyar alguns d’aquests passos, els que encara no requereixen codificació complexa, i és per això que amb l’ajuda de les escoles Carles III, Horta Vella i Agustí Barberà, ho descobrirem. Que com? Doncs a partir d’anar aprenent poc a poc com funcionen els píxels, com es crea el moviment d’un personatge, com es fa un nivell, com es fa un món a partir d’una eina meravellosa anomenada “Bloxels”.

I doncs, comencem a jugar?

Per començar, a la primera sessió vam aprendre que eren els píxels mitjançant els Bloxels. Els píxels són puntets molt petits que formen tot l’apartat visual de tots els videojocs, des del personatge fins a l’escenari. Per a veure-ho vam fer servir els quadrats que vam trobar dins del Bloxels i vam crear el nostre primer personatge.

A la següent  sessió, vam descobrir com li podíem aplicar moviment a un personatge… Qui ens havia de dir que fent un mateix personatge tres vegades però canviant la distribució de certs píxels ens permetria aconseguir el moviment!

Com que vam veure que el personatge es movia i saltava correctament, vam veure que havíem de fer un món per a que ell es pogués moure però per a crear un món primer havíem de crear una petita pantalla, i a això ens vam dedicar a la tercera sessió. A partir dels blocs verds de bloxels creàvem el terra, amb els blaus fèiem l’aigua (o alguns ascensors), amb els vermells fèiem foc o perill, els grocs eren monedes, els de color lila eren enemics, els rosa eren millores per el nostre personatge, els blancs punts de control i/o cartells i per últim, els de color carbassa eren blocs que es podien trencar… Quanta cosa per recordar oi? Doncs els nens i nenes del Carles III, Horta Vella i Agustí Barberà ho van captar a la primera i volien fer-ne més…

Per això, el quart dia vam seguir fent pantalles, les vam enllaçar entre elles, i a més vam decorar els nivells per a que fossin més vistosos i cadascú li pogués donar el seu toc personal.

Aquest primer bloc el tenim gairebé acabat, us ha agradat? Als nostres nens crec que si, perquè cada dia venien amb més ganes!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Abrir chat
1
Hola! Et donem la benvinguda a Learn It! Et podem donar un cop de mà?
Powered by